LAPORAN MAJLIS PELANCARAN BULAN KEUSAHAWANAN SISWA 2019 | CENTRE OF ENTREPRENEURIAL DEVELOPMENT AND GRADUATE MARKETABILITY
» ARTICLE » LAPORAN MAJLIS PELANCARAN BULAN KEUSAHAWANAN SISWA 2019

LAPORAN MAJLIS PELANCARAN BULAN KEUSAHAWANAN SISWA 2019

The Students' Entrepreneurship Month Launch Ceremony 2019 was conducted successfully on 7 October 2019 at UPM Main Hall. The ceremony was officiated by Ybhg. Dato Kamel Mohamad, Deputy Chief Secretary of Strategic Planning of the Malaysian Ministry of Education. Also present was Prof. Datin Paduka Dato Dr. Aini Ideris, UPM Vice Chancellor.

The Students' Entrepreneurship Month 2019 is one of the Malaysian Ministry of Education's effort under the initiative to promote the entrepreneurial spirit throughout our country's higher education ecosystem.

Pada tahun 2019 Bulan Keusahawanan adalah bertemakan merealisasikan aspirasi dan potensi keusahawanan melalui tema ini diharapkan dapat melahirkan lebih ramai lagi graduan yang holistik, berciri keusahawanan dan seimbang sebagai job creator.

Pelaksanaan program ini juga adalah selari dengan aspirasi pelajar dan sistem di bawah pelan pembangunan pendidikan malaysia (pendidikan tinggi) dan objektif Pelan Tindakan Keusahawanan IPT 2016-2020.

Semasa majlis ini berlangsung terdapat juga pameran produk pelajar daripada beberapa IPT yang terpilih bagi menyemarakkan dan memeriahkan Majlis Pelancaran Bulan Keusahawanan Siswa 2019 antaranya produk yang dipamerkan adalah makanan dan hiasan seni lukis.

Date of Input: 11/10/2019 | Updated: 21/10/2019 | zul_mohd

CENTRE OF ENTREPRENEURIAL DEVELOPMENT AND GRADUATE MARKETABILITY